Torbjörn Peltonen, Scanbox, utsedd till Årets Företagare 2016!

Torbjörn Peltonen, Scanbox, utsedd till Årets Företagare 2016!

Vid Företagargalan i Olofström den 25 mars prisades en rad olika företagare i kommunen för året 2016. Årets Företagare gick till Torbjörn Peltonen, Scanbox. Till Årets Köpman utsågs Marcus Axelsson, Tommy Axelsson och Vivan Håkansson, Gulf, och Årets Nyföretagare gick till Emily Palander, Salong Vacker. Dessutom delades det nyinstiftade priset Årets Techtankare ut, som delades av Ulrica Larsson, tidigare VD på EBP, och Stefan Håkansson, Competence Manager på Volvo Cars i Olofström. Även Länsförsäkringars Teknikcollege-stipendiat Julia Jönsson prisades under kvällen. Olofströms Näringsliv sänder ett stort grattis till samtliga pristagare!

Motiveringar:

Årets företagare

"Företagaren har på ett förtjänstfullt sätt utvecklat och förädlat en produkt och verksamhet som nått framgång på en stormarknad både i Sverige och internationellt. Omsättning har fördubblats på fem år med god lönsamhet. Antalet anställda har samtidigt ökat och företaget är därigenom en viktig arbetsplats i kommunen. Företagaren är en kreativ förebild och inspirerar många till att företag i Olofström kan växa, även utan koppling till fordonsindustrin."

Årets köpman

”Årets utmärkelse går till en företagarfamilj som i tre generationer, sedan 1946, drivit och utvecklat en affärsrörelse i centrum. Genom ett ökat utbud och satsningar på nya branscher har verksamheten blivit en viktig mötesplats i Olofströms cityhandel. Detta tillsammans med hög servicenivå och en kunnig och engagerad personal har under åren garanterat företagets fortlevnad och framgång”

Årets nyföretagare

”Årets utmärkelse går till en entreprenör som med beslutsamhet och mod, på kort tid, byggt upp en omfattande verksamhet med ett totalsortiment som slår det mesta i Blekinge. En stillsam oas för välbefinnande mitt i city.  Affärsidén är att tillhandahålla ett utbud av varor och tjänster både med egen kunnig personal och med samarbetspartners.  Att bygga allianser och samarbeten under samma tak är framtidens företagande”

2017-03-27 14:53