Rosa laddstolpar för elbilar på fyra platser i Olofström

Rosa laddstolpar för elbilar på fyra platser i Olofström

Det är dessutom gratis att fylla på sitt elbilsbatteri i stolparna. Olofströms kommun, Olofströms Näringsliv AB, Olofströmshus AB och Olofströms Kraft AB har satt upp varsin laddstolpe som är öppen för allmänheten. Alla dessa verksamheter köper miljödeklarerad el och laddar du vid kommunhuset en solig dag är det solel direkt från solcellerna på taket som laddas i bilbatteriet.

Så här gör du för att tanka gratis och miljösmart
Stolparna har två typ-2 uttag i varje stolpe. Man måste ha med egen sladd för att kunna ladda sin elbil. För att ladda de flesta elfordon räcker oftast en till två timmar vid laddstolpar av denna typ. Stolparna kommunicerar digitalt, vilket möjliggör framtida betallösningar. Men än så länge är det gratis att fylla på sitt elbilsbatteri i Olofströms stolpar.

Var kan jag ladda min elbil?
Stolparna finns vid parkeringen på kommunhusets östra gavel, vid Innovation Park på Vällaregatan (Näringslivsbolaget), på Nedre Brogatan (Olofströmshus) och på parkeringen utanför Olofströms Krafts kontor. Stolparna vid kommunhuset och på Nedre Brogatan är tills vidare helt öppna, men vid stolparna hos Näringslivsbolaget och Kraftbolaget behövs ett kort från Green Charge för att kunna börja ladda. Saknar du ett sådant kort finns det att låna på respektive bolag. Olofströms Näringsliv har sitt kontor på plan 2 i Hus B (Bokbacken) på Vällaregatan 30.

Välkommen att ladda dina batterier hos oss!

Mer information, kontakta kommunens miljösamordnare Eva Johansson, tel: 0454-930 60.

2015-02-24 11:04