Möt ett av Olofströms nya företag – Little Copenhagen

Möt ett av Olofströms nya företag – Little Copenhagen

Fram till augusti i år har det startat runt 30 nya företag i Olofströms kommun. Ett av dem hittar vi på Boa golfrestaurang, där vi träffar Bettina Persson som tillsammans med sonen Carl-Cedric Persson driver Little Copenhagen.

Little Copenhagen med sina tre anställda öppnade på skärtorsdagen i år och är som namnet antyder fyllt av danska influenser. Specialiteten är smørrebrød, men även annan mat serveras på den rödvita restaurangen vid golfbanan.

– Det känns roligt att kunna tillföra ett mervärde för de som kommer hit för att spela golf. Under sommaren har det kommit många gäster från andra golfklubbar, till exempel Åhus, och en hel del bussällskap som vill prova våra smørrebrød. Även danskar som bor i regionen kommer hit för att äta, även om de inte spelar golf, berättar Bettina.

Hur känns det att ha startat företag i Olofströms kommun?

– Det känns fantastiskt! Även om vi hade en idé kring maten och miljön när vi kom hit, visste vi ju inte om det skulle passa gästerna, men hittills har vi mötts av många superlativ.

Hur ser planerna för företaget ut framöver?

– I och med att vi ligger lite långt från Olofström är det svårt att konkurrera med dagens lunch, men vi tror att det finns en marknad för catering både till privatpersoner och företag.

Carl-Cedric berättar att de efter att golfsäsongen är slut den 15 oktober planerar att ha helgöppet samt även ta emot förbokade sällskap. Även dagskonferenser är något som finns med i planerna att kunna erbjuda framöver.

– Vi kommer också att satsa på att öka samarbetet med fler lokala leverantörer när vi blivit lite varma i kläderna, tillägger Bettina.

https://www.facebook.com/littlecopenhagenboa/

2017-08-31 09:16