Årets Företagare i Olofström blev Ulf och Malin Åman, Solect Power

Årets Företagare i Olofström blev Ulf och Malin Åman, Solect Power

Den 14 april hölls årets Företagargala som arrangeras av Företagarna i Olofström. På galan hyllas och synliggörs företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Under kvällen delades en rad priser ut, bl a Årets Företagare som gick till Ulf och Malin Åman, Solect Power.

Samliga pristagare under kvällen:

Årets Företagare – Ulf och Malin Åman, Solect Power AB
Motivering: Årets företagare har på knappt tio år byggt upp ett framgångsrikt företag i en framtidsbranch. Genom att fokusera på att leverera kvalitetsanläggningar med en långvarig och säker drift så marknadsleder företaget strömmen. Genom lönsam tillväxt skapar företaget sysselsättning för både anställda och underleverantörer i Olofströms kommun. Företaget är med och bygger en del av framtidens miljösmarta energiförsörjning.

Årets Köpman – Peter Winberg, Jämshögs Järnhandel
Motivering: Årets köpman förvärvade en anrik rörelse i Jämshög 2013. Han har med hög servicegrad och stor drivkraft utvecklat lokaler och sortiment så att omsättningen mer än fördubblats och med ökad lönsamhet.

Årets Nyföretagare Martin Windeborn, Holje Sten & Entreprenad AB
Motivering: Årets nyföretagare har visat att det snabbt går att bygga upp en hög omsättning och lönsamhet genom att utföra ett arbete med hög kvalitet och leveranssäkerhet. Företaget har genom sin utveckling blivit en viktig arbetsgivare i Olofströms kommun på kort tid.

Årets Techtankare – Göran Johnsson & Stephan Bengtsson
Läs motiveringarna på Techtank.se

Länsförsäkringars Teknikstipendium – Oscar Kidell och Adnan Kudsi

Stipendium till Årets UF-Företag – Yasmine Gustafsson, Elias Wielgaard, Emilia Nilsson och Lukas Holgersson

2018-04-20 10:12